Visste du at lukten er det som påvirker førsteinntrykket mest? Enten det er av et hus, person eller et sted.

Mange har gode barndomsminne fra mormor sitt hus der det luktet god mat eller når man går forbi et bakeri og man kan lukte nybakte boller.

Luktesansen er faktisk en av de sterkeste sansene og lukten i huset noe av det første eiendomsmeglere anbefaler å tenke på før man skal ha visning.

På et salg jeg hadde nylig insisterte boligeier på å være til stede på visningen, røykende. Da snudde barnefamiliene i døra, sier eiendomsmegler Vegar Einang. Kilde: DNB Eiendom

Iver Einang fra DNB Eiendom forteller fra sin erfaring at et hus med luktproblem ofte går for 200 000 mindre enn forventet.

Husselgere som sliter med dårlig lukt pleier å leie inn et saneringsselskap før visning for å unngå tapet. Prisen på dette kommer ofte på 50 000 - 75 000 kroner, som er en stiv pris for folk flest å betale.

Det mange ikke vet er at saneringsselskap bruker en teknologi som nå har blitt tilgjengelig for hjemmebruk.

Nemlig ozon.

Navnet kommer fra det greske ordet ozein (ὄζειν), som betyr “å lukte”.

Ozon blir brukt daglig for desinfeksjon av sykehus og ambulanser. Til og med NASA bruker ozon for å rense raketter før de skal ut i verdensrommet.

Ozonmaskin brukt for desinfeksjon i ambulanse

Ozonmaskin brukt for desinfeksjon av korona i Spania

Man kan tenke på teknologien som en mer effektiv versjon av å det gode kjerringrådet for ille lukt.

“Heng det ut å la det lufte av seg”.

Har du noengang lurt på hvorfor lukten i klær som henger ute blir borte? Fungerer det slik at vinden tar med seg partiklene som lukter dårlig? Ikke helt…

Det er faktisk oksygenet i luften som reagerer med molekylene som lukter ille og nøytraliserer dem.

Denne prosessen funker bra for enkelte plagg, men som alle de som sliter med store luktproblem vet;  noen ganger blir ikke lukten fjernet uansett hvor lenge man har vinduene åpne.

Det er fordi det ikke blir nok oksygen i huset som kommer inn gjennom vinduet for å nøytralisere den vonde lukten. Dette er grunnen til at ozonmaskiner blir brukt. De kan fylle opp luften med O3 molekyler (en mer aktiv form for oksygen).

Den sprer seg i hele rommet, oppsøker den dårlige lukten og nøytraliserer den (samme måte som vinden gjør med t-skjorten bare mer effektivt)

Selv om det er få personer som har hørt om ozon utenfor fagmiljøet har ozon blitt brukt i mange tiår av saneringsselskap for å behandle luktskader etter brann.

Bruken av ozon har faktisk økt betraktelig siste året ettersom ozon dreper alle slags virus og bakterier (til og med Covid-19). WHO publiserte nylig dette i en forskningsartikkel:

Her er også et utdrag fra en norsk forskningsartikkel som viser hvordan ozon fjernet alle bakterier og muggsopp:

Grunnen til at ozon er såpass ukjent er at 95% av maskinene som selger er for næringslivet (sykehus, cruiseship etc.). Disse maskinene produserer enorme mengder ozon og har en prislapp på langt over 100 000 kr.

Etter at vi leste all vitenskapen bak ozon og testet den vår egen leilighet ble vi såpass imponert over resultatene at vi bestemte oss for å utvikle en ozonmaskin for hjemmebruk.

Vi hadde et par kriterier å ta hensyn til.

1. Prislappen måtte bli under 5 000 kr. Dette skulle være en maskin for alle!

2. Må være liten nok til at den er portabel og enkelt kan oppbevares i en vanlig bod. 

3. Kraftig nok til at den leverer tilfredsstillende resultater.

4. Like enkel å bruke som en Mikrobølgeovn. Bare trykk på start knappen og vent.

Etter hvert som vi startet arbeidet innså vi at vi kom til å overgå alle kriteriene vi hadde satt,

Osmozone VX22

Osmozone VX22,  er kun 18 cm i bredden, 15 cm i høyden og 18 cm i lengden (samme størrelse som en skoeske). Den veier den kun 1.7 kg og kan enkelt brukes på loft, bil og båt.

Selv om den er liten betyr det ikke at den ikke er kraftig nok. Maskinen produserer 5 000 mg/t ozon som er nok til å behandle biler, båter og rom opptil 30 m2, på ca 2 timer.

Ved hjelp av ny teknologi vil maskinen kunne gjennomføre over 1000 behandlinger (3 behandlinger daglig i garantiperioden på 3 år).

SE MER

Vi brukte også lang tid på å gjøre den som så enkelt som mulig å bruke. Bruksanvisning forteller deg steg-for-steg hva du skal gjøre. Så alt du trenger å gjøre er å skru på timeren og forlate rommet.

Mest fornøyd ble vi med sluttprisen. Vi klarte å halvere den originale prisen vi hadde satt som mål. Så i stede for 5 000 så kan vi tilby Osmozone VX22 til kun 2 499 kr.

I tillegg blir alle Osmozone VX22 blir solgt med en fornøydgaranti. Følger du bruksanvisningen og lukten ikke blir fjernet får du pengene tilbake.

Vi ønsker å utvikle bedriften vår med munn-til-munn markedsføring og det kommer ikke til å gå med på misfornøyde kunder. Den eneste vi ber om i gjengjeld er at hvis maskinen fungerer som den skal at du forteller det til venner og bekjente som har samme problem.

Vi setter også pris på tilbakemeldinger på vår Facebook side eller så kan du komme innom på kontoret vi har i Oslo.

Vi er en helnorsk bedrift (org.nr er 923793984) og vårt telefonnummer er +47 38 99 49 66.

Hos alle produkter som selges er pris oppgitt med mva og vi støtter alle de vanlige norske betalingsmetoder, som bankkort, vipps, PayPal og Klarna.

Hvis du selv har et luktproblem eller kjenner noen som har det anbefaler vi sterkt at du tar en titt ettersom den er den eneste ozonmaskinen på dagens marked som selges med en pengene-tilbake garanti hvis lukten ikke skulle bli fjernet.

Du finner den her.

SE MER